U bent hier:

Home | NieuwsWaarde | 2017 | 05 | 09 | WC-Week

WC-Week

9 mei 2017

Compassion wc-week over hygiëne

De school doet mee aan de wc-week van Compassion. In deze week leren de kinderen over hygiëne. Een belangrijk onderwerp voor henzelf maar, ook voor kinderen in ontwikkelingslanden. Elk jaar sterven ruim 760.000 kinderen in ontwikkelingslanden aan diarree. Dat zijn elke dag 2100 kinderen. En dat terwijl diarree eenvoudig te voorkomen is. Met meer voorlichting aan ouders, investering in goede sanitaire voorzieningen en hulp aan zieke kinderen kunnen veel levens gered worden. Wij willen kinderen in ontwikkelingslanden helpen, daarom verkopen onze leerlingen wc-rollen voor € 2,- per stuk. De leerling die de meeste wc-rollen verkoopt, mag de fel begeerde Gouden Pleeborstel als trofee in ontvangst nemen. Meer informatie over de wc-week vindt u op www.wc-week.nl of via www.compassion.nl

 

Over Compassion
Compassion is een christelijke hulporganisatie die kinderen een kans biedt op een leven zonder extreme armoede. De organisatie helpt zwangere moeders en pasgeboren baby’s, kinderen en studenten. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,7 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl