U bent hier:

Home | Onze school | Veiligheid

Veiligheid in en rondom de school

De veiligheid van kinderen en andere gebruikers van onze school is erg belangrijk. Onder de speeltoestellen op de pleinen liggen rubberen tegels en de speeltoestellen voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. De school heeft enkele BHV-ers (bedrijfshulpverleners) en voor iedere locatie een ontruimingsplan. Dit wordt twee keer per jaar met alle kinderen geoefend.

Als we een veilige omgeving voor onze kinderen willen, moeten we daar allemaal iets voor doen!  Rondom de school mag u uw auto alleen in de parkeervakken plaatsen; zo blijft de schoolomgeving voor alle kinderen overzichtelijk en dus veilig. Ook wanneer het druk is mogen er geen auto’s (half) op het trottoir staan! Er zit er dan niets anders op dan iets verder te parkeren en een stukje te lopen. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de Kiss & Ride-strook.

Het gevoel van veiligheid is ook belangrijk. Wij vinden het prima dat ouders met de hond aan de riem hun kind komen ophalen. Sommige kinderen vinden het echter eng om langs een hond te lopen. Wilt u niet bij de uitgang, maar een beetje ‘uit de loop’ gaan staan, wanneer u met de hond naar school komt? In de school zijn honden niet toegestaan.