fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sinterklaas archief

Op deze pagina kunt u foto's en verhalen bekijken van ons Sinterklaasfeest van de afgelopen jaren. 

Sinterklaas 2017

Dit jaar heeft plan Piet de belangrijke taak om het grote Sinterklaasfeest op de Hoeksteen te organiseren. Vorig jaar was plan Piet nog leerling Piet maar hij is geslaagd voor zijn Pietendiploma en krijgt belangrijke taken van Sinterklaas. Als dat nu maar goed gaat want plan Piet is nog wel wat rommelig... 

 

Plan Piet raakt eerst het grote plan boek kwijt... Hoe moet dat nu verder?! De kinderen moeten maar goed helpen met zoeken. De kinderen krijgen zelfs een boodschap van de plan Piet. En niet zomaar een boodschap. Het is een gefilmde boodschap. Klik hier voor de gefilmde boodschap.

De kinderen hebben gelukkig op donderdag 23 november het plan boek van plan Piet gevonden. We leggen het boek bij de open haard zodat plan Piet het weer mee kan nemen. Ook hebben de kinderen van groep 3 brieven geschreven voor de Sint. We hopen natuurlijk dat plan Piet deze ook meeneemt en aan Sinterklaas geeft. 

 

Gelukkig heeft plan Piet het grote plan boek gevonden. Hij wil de kinderen heel erg bedanken maar ook wil hij nog geholpen worden met het versieren van de school voor het Sinterklaas feest. Hij vraagt of de kinderen misschien kunnen helpen. Dit vertelt plan Piet in een nieuwe videoboodschap. Klik hier voor videoboodschap 2.

De kinderen hebben hun schoen mogen zetten op school. De plan Piet is alvast begonnen met het versieren van de school maar dat is niet helemaal goed gegaan. In een brief vraagt plan Piet of de kinderen hem nog even kunnen helpen door te plakbriefjes op te plakken wat er allemaal niet zo mooi is versierd. Ook de schoenen waren door heel de hal te vinden... 

 

Ook vraagt de plan Piet of de kinderen iets willen maken voor Sinterklaas. Hij is namelijk een beetje jaloers op onze mooie nieuwe schoolgebouwen. De kinderen versieren behangrollen, maken taai-taai poppen en knutselen een mooie vlaggenslinger voor de Sint.

 

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heeft plan Piet de kinderen in een laatste filmpje bedankt voor alle hulp. Het Sinterklaasfeest kan toch doorgaan!

 

De Sint komt uiteindelijk aan met een tractor met een grote bouwkeet erachter. 

Sinterklaas 2016

In 2016 hebben de kinderen van een aantal Pieten de opdracht gekregen om een nieuwe mantel te maken voor Sinterklaas. Piet had namelijk tijdens een telefoongesprek van de Sint opgevangen dat hij wel eens wat nieuws zou willen. Hij heeft ten slotte altijd een rode mantel. 

De kinderen van de Hoeksteen hebben geholpen met het maken van de matels. Ook kregen de kinderen nog wat andere opdrachten. Ze moesten bijvoorbeeld kruidnoten bakken omdat de bak Piet het veel te druk had.