fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
20
maart

Update eind 1e week thuisonderwijs & brief gemeente HW

Beste ouders en verzorgers van onze leerlingen,

Het zijn uitdagende tijden... het ene moment zijn er niet genoeg leerkrachten en het volgende moment krijgt u als ouder opeens deze mooie maar ook soms lastige taak er nog eens extra bij!

Wij weten dat ieder van u zijn best doet om er voor te zorgen dat uw zoon/dochter zich verder blijft ontwikkelen. We snappen ook dat dit, naast het eigen werk wat ook gedaan moet worden, voor een enorme uitdaging kan zorgen!

Ook voor ons is het een hele bijzondere situatie! Opeens hebben we in gewone schoolweken geen kinderen meer in de school… Heel snel hebben we alles om moeten gooien. Dat er zaken blijven liggen, dat is niet anders. Ik ben trots op mijn collega’s die daar allemaal hun schouders onder hebben gezet en die dat de komende weken blijven doen om de kinderen op afstand toch zo goed mogelijk te begeleiden.
We hebben per klas zo goed mogelijk zaken georganiseerd, zodat leerlingen thuis nog enig onderwijs kunnen genieten. We hebben afgesproken dat het opgegeven schoolwerk van groep 3 t/m 8 ongeveer 2 tot 2,5 uur per dag zal zijn. En op een afstand kijken wij als leerkrachten mee en zetten we taken klaar of geven we feedback - soms gaat dit via beelden, soms door te reageren. Uiteraard is het belangrijk dat de kinderen het opgegeven werk ook echt doen en dat ze begrijpen wat ze doen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u als ouder vragen heeft over het werk van de kinderen. Via het prikbord komen veel vragen van de kinderen bij ons terecht, waar de leerkracht vervolgens op reageert. Wij willen u echter vragen om het ook aan te geven als er iets is waar uw kind, met uw hulp en de geboden hulp van de leerkracht, niet uit komt. Dit kan o.a. via datzelfde prikbord op het account van uw kind. Zij weten hoe dit werkt. Er zijn al meerdere ouder-kind-leerkrachtgesprekken geweest! Als uw kind ingelogd is onder zijn eigen inlognaam in de Google omgeving, dan zal de leerkracht een inloglink sturen om via Google hangout of Meet te kunnen videobellen. Mocht dit niet werken, dan nemen we op een andere manier contact met u op.

Via deze link kunt u een artikel lezen met duidelijke richtlijnen hoe u het ‘thuis leren’ van uw kind kunt organiseren.

In de bijlage treft  u een brief & poster vanuit gemeente Hoeksche Waard over de noodopvang. Voor onze school geldt dat we een samenwerking zijn aangegaan met Kivido. Zij vangen voor ons de leerlingen op zodat de leerkrachten zich kunnen richten op het begeleiden van het thuisonderwijs. Dagelijks zijn er, tijdens de schooluren, minimaal 2 teamleden op school. De andere teamleden werken vanuit huis.

Wilt u, als u werkzaam bent in een cruciaal beroep en als u dat nog niet gedaan hebt, over de opvang van uw kinderen z.s.m. in contact treden met Kivido via info@kivido.nl of 0186-620342? 

Wij wensen jullie allen heel veel sterkte, succes en ook veel plezier,

Wat wij nu missen zit bij jullie thuis en dat is goud waard!!

Met vriendelijke groet, namens het gehele team,

 

Yvonne Verweij
Marco de Jong
Directie CBS De Hoeksteen