fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
16
juli

Individuele ondersteuning - Sociaal makelaars helpen u op weg

Als het (even) niet lukt om de hulp te vinden die je nodig hebt, of de draad na een scheiding weer op te pakken, je problemen hebt bij de opvoeding van je kinderen, net bent verhuisd en aansluiting zoekt bij je buurt, of je hebt een andere hulpvraag, dan kunnen onze sociaal makelaars je helpen.

Sociaal makelaars werken vanuit het principe: ‘Meedenken, Meedoen en Zelf weer doen’. We zijn er voor iedereen die een (hulp-)vraag of probleem heeft (klein of groot). Bijvoorbeeld hulp bij het zoeken naar activiteiten, vrijwillige inzet, ondersteuning bij aanvragen voor zorg- of hulpverlening, ondersteuning bij veranderingen in uw leven, het verlies van een baan of echtscheiding. We helpen daar waar nodig is en zoeken samen met jou naar passende mogelijkheden, het liefst dicht in de buurt.

Intermediair Fonds Kinderhulp
De sociaal makelaars zijn intermediair voor Fonds Kinderhulp en kunnen een aanvraag doen voor ondersteuning helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Het fonds is er voor kinderen en jongeren tot 21 jaar die opgroeien in armoede met als doel dat kinderen en jongeren mee kunnen doen aan de maatschappij.

Kinderhulp biedt financiële ondersteuning op de volgende gebieden:
- Ontwikkeling (opleiding, leesboeken, cursus, sport, zwemles, eenvoudige laptop of ander schoolmateriaal, muziek, speel- en spelmateriaal)
- Ontspanning (dagje uit, Sinterklaas, weekje kamperen, pleeggezindagen)
- Basale zaken (fiets, kamerinrichting, kleding)
- Bijzondere zaken (naamsverandering, medicijnen, therapie).

Fonds Kinderhulp kan iets betekenen voor kinderen juist in deze tijd, maar ook daarna. We wijzen je graag op de mogelijkheid om een bijdrage voor speelgoed en speelmateriaal aan te vragen via Fonds Kinderhulp.

Maar ook geld om een fijne werkplek te creëren of bijvoorbeeld een laptop kan aangevraagd worden. Er zijn meerdere potjes en voorzieningen die aangeschreven kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld een beroep gedaan worden op de meedoen regeling, de bijzondere bijstand en jeugdfonds sport en cultuur. Deze voorzieningen zijn voorliggend t.o.v. fonds kinderhulp.

Ken je kinderen/gezinnen die hulp nodig hebben, geef dit dan door aan de sociaal makelaar(s), zodat wij samen met hen kunnen kijken wat Fonds Kinderhulp kan betekenen.

Binnenmaas-Strijen: Marcella Boet 
Cromstrijen-Korendijk: Corine Velthuyzen
Oud-Beijerland: Joyce Krom

Te bereiken telefonisch via 088-7308900 of per mail info@welzijnhw.nlVoor andere vragen en/of meer informatie, kun je ons altijd bellen.