fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
februari

Valentijnskoekjes bakken en moestuinnieuws

Groep 3 heeft samen met juf Marianne koekjes gebakken voor Valentijnsdag. Dat is het lekkerste van kruidnootjes deeg.
We zijn begonnen om het deeg te maken met het recept voor kruidnootjes. Daarna kreeg iedereen 75 gram deeg om koekjes te gaan maken en uiteraard een stukje deeg te proeven. Voor Valentijn zijn er heel veel hartjes gemaakt. Er zijn heel veel lieve papa’s en mama’s. Maar er zijn ook papa’s die alles opeten, dus er werden ook Valentijnskoekjes verstopt, hebben we gehoord.
Na het afbakken van de koekjes, zijn ze zorgvuldig in een versierd doosje gelegd en mochten ze de koekjes meenemen naar huis.

Groep 4 heeft rode kool klaargemaakt. 
Er kwamen 6 rode kooltjes uit de moestuin van school. We konden wel heel goed zien, dat die van de groenteboer wel groter zijn. Die van ons zijn biologisch geteeld.
De kinderen hebben ui en appel in kleine stukjes gesneden. Sinaasappel geperst en rode kool gesneden met de keukenmachine.
Daarna hebben we de ui en appel licht opgebakken in een beetje boter, daarna de rode kool, het sinaasappelsap en de kruiden toegevoegd. Na 30 minuten pruttelen, kon de rode kool mee naar huis in potjes.
Willen jullie de lege potjes weer mee terug naar school nemen, dan kunnen we er binnenkort weer iets anders in doen. Alvast bedankt!

Nieuwsgierig wat juf Marianne de afgelopen periode nog meer heeft gedaan met de kinderen? De activiteiten zijn hier te lezen.