fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
14
oktober

School op Seef verkeerslessen

In de week van 11 oktober hebben verschillende groepen verkeersles gehad. Tijdens de lessen hebben de leerlingen verschillende oefeningen gedaan die zij lopend of fietsend in het verkeer kunnen tegen komen.
De groepen 5 t/m 7 leerden hun snelheid aanpassen, slalom fietsen, ritsen en fietsen over een obstakel.
De groepen 1 en 2 leerden hoe zij op de stoep om moeten gaan met obstakels. Wat doe je als je er niet langs kunt? Daarnaast gingen zij aan de slag met de fiets. Hoe loop je naast je fiets? En oefenden zij met het slalom fietsen. 
Door de wisselvalligheid van het weer kwamen de lessen voor groep 3 en 4 helaas te vervallen.
In het voorjaar staan nieuwe verkeerslessen op de planning die u in de
agenda kunt vinden. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste hulpouders, want zonder ouders kunnen de lessen niet doorgaan. Wilt u een handje helpen? Opgeven kan bij juf Margo via m.hofstede@csgdewaard.nl.

Tip van de maand voor ouders
Fietsende kinderen komen onderweg regelmatig vrachtauto’s tegen. Dat is niet zonder risico. Ziet de chauffeur van een vrachtwagen uw kind wel? En weet uw kind wat het moet doen om ongelukken te voorkomen? Natuurlijk: tegenwoordig hebben vrachtwagens spiegels en camera’s. En toch kan de chauffeur niet álles zien.
Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers voor de chauffeur onzichtbaar zijn. Ze zitten dan ‘in de dode hoek’. De ‘dode hoek’ bevindt zich direct voor, direct achter en rechts naast een vrachtwagen. Via deze link leest u over handige oefeningen en tips voor de dode hoek die u met uw kind kan oefenen.
Groep 7 krijgt op 2 november een dode hoekles aangeboden.