fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
10
juli

Compleet team - uitleg grote zorgen tekort onderwijs

Gelukkig gaan we met een compleet team het komende schooljaar in en alle voorbereidingen voor het volgende jaar zijn al geruime tijd in volle gang. Uiteraard gaan we eerst nog een laatste schoolweek tegemoet, met o.a. de afscheidsmusical!

Het nieuws toont ons regelmatig dat er steeds grotere leraren- en schoolleiderstekorten zijn. We verwachten volgend schooljaar hier meer last van te krijgen, ondanks dat binnen ons team enkele collega’s als een soort ‘flexibele schil’ aan onze school verbonden zijn. Zij zijn dus, naast hun reguliere lesgevende taken, één of enkele dagen beschikbaar voor invalwerk. 

Deze tekorten zullen de komende jaren flinke invloed hebben op ontwikkeling van alle scholen, de kwaliteit van de lessen, het sociale klimaat van elke school. Een collega-schoolleider, waar meester Marco regelmatig mee samenwerkt, verwoordt de effecten heel helder samen met een andere collega en een wethouder in het bijgevoegde nieuwsitem. Kijk dit nieuwsitem voor een realistisch perspectief van het effect op de scholen vanaf het begin tot 2:15. Dan weet u waar wij ons allemaal op voor moeten bereiden.