fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
19
juli

Juf Mariska stelt zich voor!

Beste ouders, leerlingen en collega’s van ‘De Hoeksteen’,

Mijn naam is Mariska de Man. Op 11 maart 1966 ben ik geboren in Rotterdam, maar op 5-jarige leeftijd besloten mijn ouders om eens een kijkje te nemen in ‘De Hoeksche Waard’ en daardoor kwam ik in ’s-Gravendeel terecht. Daar woon ik nu nog steeds, samen met mijn man en twee nog thuis wonende zonen. Twee andere kinderen (ook jongens) wonen inmiddels op zichzelf, waarvan er een samen met zijn vrouw er voor gezorgd heeft dat ik mij ook oma mag noemen van twee kleinkinderen.
Jarenlang heb ik gekorfbald, maar door blessures sta ik nu aan de lijn te kijken en bezoek ik momenteel alleen de sportschool. Verder breng ik mijn vrije tijd graag door met lezen, in de tuin werken, woordspelletjes op mijn tablet, politieseries/detectives op tv kijken en als de tijd het toelaat ben ik ook af en toe creatief bezig.

Toen ik lang geleden aan de Pabo begon was met kinderen werken en ze iets leren mijn motivatie om leerkracht te worden. Deze motivatie is nog steeds niet veranderd.
Het is zo mooi om als leerkracht, samen met collega’s en ouders, kinderen steeds een stapje verder te brengen, op welk niveau en met welke vaardigheid dan ook.
Hoewel ik alle vakken die je als leerkracht op de basisschool mag geven leuk vind, heb ik natuurlijk wel een top 3 en dat is in alfabetische volgorde: crea, gymnastiek en rekenen. Samen met juf Marleen heb ik indertijd de opleiding rekenspecialist en rekencoördinator gedaan.

Ik heb erg veel zin om op ‘De Hoeksteen’ aan de slag te gaan en met u en jullie kennis te maken!

Mariska de Man