fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
30
november

Trefwoord

In de komende weken gaan we het thema ‘Veel of weinig’ behandelen. We praten met elkaar over veel of weinig bezit hebben en de kloof tussen arm en rijk. Verlang je soms naar meer? En wanneer ben je tevreden?
Bijbelverhalen onderbouw: Amos en de arme Elam (Amos 3 en 4); De profeet hoort Gods stem (Amos 1 - 3). Een klein broodje voor Elam (8, 5-6); Dit hoort niet bij het land van God (Amos 2, 6-7).
Bijbelverhalen middenbouw: De brullende schapenboer (Amos 1 - 3); Op de markt (Amos 2 en 3). De rijken hebben genoeg (Amos 4 en 6); Slecht nieuws en goed nieuws (Amos 7 en 9).
Bijbelverhalen bovenbouw: Een boer wordt profeet (Amos 1 - 3); Op de markt (Amos 2 en 3). Rijk en tevreden (Amos 4 en 6); Weer thuis (Amos 7 en 9).

Daarna gaan we met het thema ‘Samen’ op weg naar het kerstverhaal. We praten met elkaar over wat we met elkaar kunnen doen, wat we samen kunnen vieren en wat we samen kunnen delen. Wat is een gemeenschap? En wat vraagt dat van ons en wat heeft een gemeenschap ons te bieden?
In de bijbel lezen we verhalen rond de geboorte van de Here Jezus, waar Elisabeth en Zacharias een belangrijke rol in spelen.