fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
30
mei

Inclusie project 2024/2025

We zijn door ZML De Ark, stichting Het Gehandicapte Kind en Hoeksche Waard actief gevraagd om mee te werken aan een project rondom een inclusieve speelcultuur. 
Onze huidige groep 5 gaat volgend jaar deelnemen aan dit project. 

Gedurende het schooljaar 2024/2025 zullen er een aantal gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. Op deze manier kunnen de kinderen van De Ark en De Hoeksteen met elkaar optrekken om verbinding te creëren. Het initiatief wordt begeleid door de Speeltuinbende van Stichting Het Gehandicapte Kind.
Eén van de activiteiten is een speeltuinbendetest bij één van de speeltuinen in Oud-Beijerland en het organiseren van een Samenspeeldag. Daarnaast zal het project starten met een gastles, waarbij de kinderen van beide groepen direct kennis met elkaar maken.

Waarom is dit zo belangrijk? Samen spelen is niet alleen leuk, het is cruciaal voor de persoonlijke, sociale, emotionele, lichamelijke en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Helaas is dit voor veel kinderen met een beperking nog steeds niet vanzelfsprekend en we hopen door dit initiatief een verschil te kunnen maken